Ivan Švarný podpísal ročný kontrakt s Medveščakom Záhreb

28.08.2013 Celý región


Záhreb (TASR) - Chorvátsky zástupca Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Medveščak Záhreb podpísal ročnú zmluvu s dodatkom so slovenským obrancu Ivanom Švarným. Dôvodom je vážne a dlhodobé zranenie lídra defenzívy Kylea Klubertanza.

Dvadsaťosemročný slovenský reprezentant bol v Záhrebe na skúške na začiatku augusta, no vedenie angažovalo napokon kanadského obrancu Steva Montadora. Po dvoch týždňoch sa však Medveščak opäť rozhodol osloviť Švarného, dôvodom bola predpokladaná dlhá rekonvalescencia jedného z lídrov defenzívy chorvátskeho tímu Kylea Klubertanza. "So Záhrebom som podpísal ročnú zmluvu už v pondelok cez e-mail. Kontrakt však obsahoval dodatok, že platnosť zmluvy môže byť ukončená jednou či druhou stranou do 14. októbra. Všetko bude závisieť od mojich výkonov a návratu zraneného Klubertanza," uviedol pre TASR Ivan Švarný a dodal: "V stredu večer sa mám hlásiť na prvom tréningu. Už som tam bol na skúške a dva prípravné zápasy som dokonca odohral v obrannej dvojici so zraneným kanadským bekom. Teraz to však bude iné, neviem, kam tréner so mnou počíta. Uvidíme, ako to celé bude vyzerať."

Po oznámení dĺžky liečby v prípade zraneného Klubertanza padla prvá voľba trénera Marka Frencha a športového riaditeľa Aarona Foxa práve na bývalého obrancu bratislavského Slovana. "Zranenie Klubertanza je vážne. Situáciu sme museli urýchlene riešiť, a preto sme sa rozhodli podpísať zmluvu s Ivanom Švarným. Jeho kvality sú nám známe a veríme, že ich v našom tíme potvrdí," povedal pre oficiálny web Medveščaku Fox.

Švarný odohral uplynulú sezónu v drese Slovana Bratislava, za ktorý nastúpil na 44 zápasov a zaznamenal osem bodov (1+7). V play off pridal ďalšie tri zápasy a jeden gól. V minulosti pôsobil aj v Nitre, českých kluboch Litvínove a Třinci a má skúsenosti aj s nižšími zámorskými súťažami. Dvakrát sa predstavil aj na majstrovstvách sveta.
 

Vyberte región